lauantai 5. tammikuuta 2013

Semifreddo

Tämän ohjeen löysin lempi kirjastani, Leila Lindholm Vielä yksi pala!

Olen kirjaimellisesti jäätelöfriikki, vaikka en omista jäätelökonetta (vielä ;) ) nämä ohjeet oli helppoja eikä todellakaan tarvii jäätelökonetta eikä välillä mitään sekoittelua.

 
 
  


Perusohje:

1 vuoka (8 annosta)

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 vaniljatanko
4 dl kuohukermaa

1. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset niin, ettei yhtään keltuaista pääse valkuaisten joukkoon.
2. Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista sekä halkaistun vaniljatangon sisältä raaputetut siemenet kulhoon ja vaahdota kuohkeaksi.
3. Vatkaa kerma erikseen vaahdoksi ja kääntele vaahto keltuais-sokerivaahtoon.
4. Vatkaa valkuaiset ja jäljellä oleva sokeri kovaksi vaaleaksi vaahdoksi kuivassa ja puhtaassa kulhossa. Kääntele tämäkin vaahto varoen seokseen.
5. Kaada jäätelöseos uunivuokaan, kulhoon tai muovirasiaan ja pakasta n.3-4 tuntia, niin että siitä tulee puolijäistä (pehmeä keskeltä)

Suklaasemifreddo

1 annos semifreddoa (yläohje)
2 dl kreikkalaista jogurttia
 (korvaa tässä vaiheessa perusohjeen 2dl kermasta)
200g tummaa hyvälaatusta suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
2rkl kahlúa (kahvilikööriä)

1. Valmista Semifreddo perusohjeen mukaan, mutta vaihda 2dl kuohukermasta kreikkalaiseen jogurttiin, vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja kääntele jogurtin joukkoon.
2. Paloittele suklaat ja sulata vesihauteessa (tai mikrossa)
3. Sekoita vatkatut kananmunan keltuaiset sulatettuun suklaaseen ja lisää likööri. Kääntele seos kermajogurttiin ja lisää vaahdoksi vatkatut valkuaiset varovasti sekoittaen.
4. Kaada jäätelöseos uunivuokaan, kulhoon tai muovirasiaan ja pakasta n.3-4 tuntia, niin että siitä tulee puolijäistä (pehmeä keskeltä)

ps. kuvia valmiista jäätelöistä tulee heti kunhan bloggeri antaa taas lisätä kuvia koneelta, tätä ongelmaa näyttää olevan muillakin.
1 kommentti: